CHP adına Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yakup Akkaya, EÄŸitim İşlerinden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Perihan Sarı, Sendikalardan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Emek’in gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette, heyet İsmail Koncuk’u Türkiye Kamu-Sen Genel BaÅŸkanlığı’na seçilmesi dolayısıyla da kutladıCHP adına Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yakup Akkaya, EÄŸitim İşlerinden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Perihan Sarı, Sendikalardan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Emek’in gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyarette, heyet İsmail Koncuk’u Türkiye Kamu-Sen Genel BaÅŸkanlığı’na seçilmesi dolayısıyla da kutladı. Heyet, basın açıklamasının ardından Konfederasyon binasından ayrıldı.
CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yakup Akkaya basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye gündemini son derece önemli konuların teÅŸkil ettiÄŸini, bunların başında da memurların sendikal haklarını düzenleyecek olan 4688 sayılı Kanun’da yapılacak deÄŸiÅŸiklikler ve Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi olduÄŸunu belirtti. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla, 4688 sayılı Kanun’da yapılması planlanan deÄŸiÅŸikliklerin memurların haklarını daha da gerileteceÄŸini, bu konuda AKP’nin samimi olmadığını belirtti. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında çalışanların pek çok sorun bulunduÄŸunu, özellikle ücret adaletsizliÄŸinin kamu kurumlarında çalışma barışını bozacak hale geldiÄŸini vurgulayan Akkaya, AKP’nin önceliklerinin bu sorunları çözmekten çok iktidarını pekiÅŸtirmek olduÄŸunu söyledi. Bu noktada, gerçekleÅŸtirilecek düzenlemelerin ve yapılacak Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin sivil toplum örgütlerinin katkısı ve eylemleriyle istenilen ÅŸekilde yapılabileceÄŸini belirten Akkaya, “bu konuda Türkiye Kamu-Sen’in yanındayız; Türkiye Kamu-Sen’in de bizim çalışmalarımıza destek vermelerini arzu ediyoruz” dedi.
Daha sonra söz alan CHP’nin EÄŸitim İşlerinden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Perihan Sarı ise konuÅŸmasında, uzun yıllardan beri kamu görevlileri için özgür bir sendikal örgütlenme hakkı için çalışıldığını, ancak AKP iktidarının düzenlemelerinin örgütlenme özgürlüÄŸünü baltaladığını belirtti. Özellikle 2010 yılında gerçekleÅŸtirilen Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinde memurlar için kararlarına uyulması zorunlu bir tahkim mekanizması getirilmesini eleÅŸtiren Perihan sarı, grev hakkı olmadan hakem kurulunun kararlarının baÄŸlayıcı olmasının, memurların hak mücadelesinde ellerini zayıflatacağını belirtti.
CHP Sendikalardan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Emek, kamu görevlilerinin son derece zor ÅŸartlar altında görev yaptığını ve bu durumun mutlak surette düzeltilmesi gerektiÄŸini vurguladı. 2010 yılına kadar gerçekleÅŸtirilen Anayasa deÄŸiÅŸikliklerinin mutlak surette uzlaÅŸma ile hayat geçirildiÄŸini belirten Emek, “ancak 2010 yılındaki deÄŸiÅŸiklikler tam bir zorlama ile olmuÅŸtur. Zaten BaÅŸbakan da bir konuÅŸmasında dışı tatlandırılmış acı ilacı, hap olarak bu millete yutturacağız demiÅŸti. Türk milleti bu Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi ile gerçek manada hapı yutmuÅŸ oldu. Bundan sonra yapılacak deÄŸiÅŸikliklerde son derece dikkatli olmak zorundayız. Biz, daha adil bir çalışma yaÅŸamı, daha güzel ve özgür bir ülke için her türlü giriÅŸimde bulunacağız. Sizlere de her türlü desteÄŸi vermeye hazırız” dedi.
Türkiye Kamu-Sen Genel BaÅŸkanı İsmail Koncuk ise, nazik ziyaretlerinden dolayı CHP heyetine teÅŸekkür ettikten sonra, Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda Türk Dayanışma Konseyi ile Eylül ayı içerisinde bir çalışma baÅŸlatıldığını belirterek, bu çalışmanın 26 Kasım 2011’de gerçekleÅŸtirilecek bir panelle kamuoyuna duyurulacağını söyledi. 4688 sayılı Kanunda yapılacak deÄŸiÅŸikliklerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in etkili olamadığını, düÅŸüncelerini Bakanlar Kurulu’nda aktaramadığını vurgulayan Koncuk, “sayın Bakan malum konfederasyonun baskılarına boyun eÄŸmek zorunda kadıysa, durum gerçekten vahimdir, çünkü toplu sözleÅŸme ile ilgili anlaşılamayan konularda bizlerin hiçbir teklifi kabul görmemiÅŸ, ama malum konfederasyonun tüm teklifleri karşılık bulmuÅŸtur. Bizler toplu sözleÅŸmenin yandaÅŸlarla gerçekleÅŸtirilen bir sohbet toplantısına dönmemesini, memurların her türlü hakkının savunulduÄŸu, görüÅŸüldüÄŸü ve karara baÄŸlandığı gerçek bir pazarlık masası haline gelmesini istiyoruz. Oysa hazırlanan taslakta tehditler, kısıtlamalar ve adaletsizlikler var” dedi.