Türkiye Kamu-Sen Genel BaÅŸkanı İsmail Koncuk, “TaÅŸerona kadro” konusunda deÄŸerlendirmelerde bulunarak, “Anlaşılan odur ki, çalışma hayatında yeni bir ucube daha yaratılmaktadır” dedi
Türkiye Kamu-Sen Genel BaÅŸkanı İsmail Koncuk, “TaÅŸerona kadro” konusunda deÄŸerlendirmelerde bulunarak, “Anlaşılan odur ki, çalışma hayatında yeni bir ucube daha yaratılmaktadır” dedi.
Genel BaÅŸkan İsmail Koncuk, BaÅŸbakan ve Maliye Bakanının açıklamaları arasındaki çeliÅŸkilere de dikkat çekerken, KPSS’ye girip iÅŸ bekleyen gençlerin yaÅŸadıkları infialde hiç haksız olmadıklarının altını çizdi. Koncuk, “Çalışma hayatını paramparça edenler utanmalıdır” dedi.
Koncuk, tüm çalışanları, çalışma hayatının gittiÄŸi noktayı sorgulamaya davet etti.
Genel BaÅŸkanımız İsmail Koncuk Twitter hesabı üzerinden yaptığı deÄŸerlendirmede ÅŸu satırlara yer verdi;
“BaÅŸbakan taÅŸerona kadro diye açıkladı ama Maliye Bakanı “Özel statü” diyor. Bu açıklamayı “657'ye 4-E mi geliyor?” diye anlamak yanlış olmaz.
BaÅŸbakanın taÅŸerona kadro açıklamasından sonra, özel statü, sınav, performans, 3 yılda bir sözleÅŸme imzalamak açıklamaları düÅŸündürücüdür.
KPSS'ye girmiÅŸ iÅŸ bekleyen, umutsuz bırakılan gençlerimizin infiali de hiç haksız deÄŸildir, ancak bu taÅŸeron sistem de kabul edilemez.
Görülen odur ki, taÅŸerona anladığımız anlamda bir kadro yok, İş güvencesi yok, maaÅŸları da deÄŸiÅŸmeyecek, yani yeni bir ucube daha yaratılıyor.
Yeni ucube sistem taÅŸeron deÄŸilse de, marazlı bir sistem olacak, görelim sonuç ne olacak? Çalışma hayatını paramparça edenler utanmalıdır.
Bir sendikacı olarak yıllardır dile getirdiÄŸim bu taÅŸeron çıkmazını hiç eleÅŸtirmeyen ardından sendikacıyım diyenler de sorgulanmalıdır.
2002'de 20 bin olan taÅŸeron çalışan sayısını, 14 yılda 720 bine çıkaranlar da, bu hastalıklı istihdam ÅŸekline sessiz kalanlarda bellidir.
Åžuan 430 bin İ.İ.B.F.'liyi, 350 bin iÅŸsiz öÄŸretmeni, 1 milyon MYO mezununu, 2 milyon lise mezununun iÅŸ aÅŸ sahibi yapılacağını düÅŸünme zamanıdır.
Tüm çalışanlar artık ÅŸu gerçeÄŸi sorgulamak zorundadır. Bu çalışma hayatı nereye gitmektedir, olumsuz gidiÅŸi engellemek için bana düÅŸen nedir?” dedi.